Proizvodi

Osnovne prednosti ZIM bojlera u odnosu na konkurentske proizvode iz iste branše su:

 • ušteda električne energije koja se postiže trenutnim zagrevanjem vode i efikasnosti bez gubitaka,
 • tehničko rešenje koje vas potpuno galvanski odvaja od elektroinstalacije,uz pomoć poliamid izmenjivača, magnetnog prekidača, koji su dva tehnički priznata rešenja od strane Saveza pronalazača naše zemlje,
 • sistem zagrevanja vode je uz pomoć CEVNOG IZOLOVANOG grajača (ne sadrži ne izolovane grejne elemente)
 • sadrži najkvalitetniju termičku zaštitu (thermostat metalfleks ) koji obezbeđuje da u slučaju pregrevanja aparata izbaci i prekine napajanje, 
 • najkvalitetniju elektronsku regulaciju snage,
ZIM bojler s
 • mogućnost da koristite željenu snagu od 0 do max kW snage aparata, 
 • dugotrajnost i pouzdanost svih komponenti, 
 • široka mogućnost primene i ugradnje na svim mestima gde je potrebna topla voda.

ZA FRIZERSKE SALONE

ZIM BOJLER je idealan aparat za frizerske salone jer potpuno opslužuje šamponjeru za pranje kose (ako postoji mogućnost povezivanja na trofazni priključak, ima mogućnost da ugradi naš jači grejač od 9 kW ili 6 kw). Povezuje se preko niskopritisne baterije dubeće ili iznad šamponjere samo se na mesto gde se vezuje lula na bateriji, poveže tuš crevo (ako se koristi klsična baterija za mali bojler,slika 1 i 2). A može se iskoristiti standardna baterija na šamponjeri,koja je inače visokopritisna,ali ima mogućnost povezivanja niskopritisnog aparata,tako što se iskoristi priključak za tuš crevo na bateriji,na tom priključku se vezuje drugo crevo kao dovod do bojlera (plava nožica) pomoću reducira 1/2na 3/8,a na izlazu od bojlera (crvena nožica) se montira tuš crevo sa ručicom tuša pomoću reducira ½ na 3/8,od preostale dve cevi na bateriji jedna bilo koja se povezuje na dovod hladne vode u zidu, a druga se zatvara štoplijem (višak). 

Tipovi ZIM bojlera

TIP 5,5 KW 220V (0 bar) 

je proizvod koji je namenjen za montažu na svim mestima gde je potrebna topla voda a monofazni je priključak napajanja.Ima široku mogućnost ugradnje.

U kuhinji –  se montira preko baterije za protočni bojler,može se ugraditi iznad sudopere (slika 1 i 2) ili u sudoperi pomoću ugradne baterije.(slika 3).protok je 3.2L minut na 40 C,idealan je za montažu u sudoperi ili šanku za profesionalne namene,lavabou itd.Kod korišćenja monofaznog grejača za pranje kose obavezna je ugradnja sitnog tuša (nautilus nijagara itd..) .Jer aparat zagreva 50 % bolje vodu jer voda sporije prolazi kroz bojler.Elektro instalacija- Za 5,5 kW 230V je standardni presek provodnika 3×2,5mm,sa osiguračem 25 A za liniju bojlera.

TIP 9 kW 380V (0 bar)

je aparat koji se vodovodno potpuno isto ugradjuje kao I monofazni a električno se povezuje na napon 380V,na dve faze i uzemljenje.L1,L2 PE.Protok 4,5l min.Ko u stanu ili radnji ima trofaznu struju može ugraditi ovaj aparat. Kabal za napajanje 3×2,5 mm standardni.Oba naša aparata rade na standardni presek provodnika koji je već postojeći u instalaciji,nema potrebe za dovodjenjem novog debljeg preseka kabla.Mogućnost po vezivanja u KUPATILU je pomoću niskopritisne baterije slika br 5 ili EK ventila šema broj 4.Može se ugraditi i u kuhinji,šanku slika 1,2 gde je potreban veći kapacitet grejanja a ima mogućnost povezivanja na elektro mrežu 380V.

Protočni bojler zagreva vodu putem izolovanog električnog cevnog grejača u trenutku dok voda prolazi kroz njega pa je topla voda dostupna u svakom trenutku. Protočni bojler ne vrši akumulaciju tople vode, kao standardni bojler pa je ekonomičniji usled uštede električne energije i prostora ugradnje usled manjih dimenzija.

TIP 9 Kw 6 bara ( za zatvoren sistem) razvod tople vode na više točećih mesta

Povezuje se na postojeću vodovodnu instalaciju od klasičnog akumulacionog bojlera,predvidjen je i isporučuje se uz aparat bakarni set priključaka na vodovodnu mrežu slika 6.Konstruktivno je izradjen za izdržljivost pritiska u mreži do 6 bar.Mogućnost povezivanja u smim situacijama za dva točeća mesta primer (kupatilo kada i lavabo.)Vodovodna instalacija je standardna ½”,razmak 10-12cm izmedju cevi,varenje bakarnog seta vršimo prema situaciji i potrebi korisnika.

Električno se povezuje identično kao predhodni aparat  380V 3×2,5mm L1,L2,PE. Postojeći standardni provodnik na dva osigurača od 20 ili 25 A. Prednosti:

 • Manja cena električnog računa – grejač radi samo u trenutku dok voda prolazi kroz telo bojlera.
 • Brzo zagrevanje vode – konstantan priliv tople vode bez straha da ćete “ isprazniti “ ceo bojler prilikom korišćenja
 • Ušteda prostora – drastično manje dimenzije od standardnog bojlera
 • Manja cena održavanja – troškovi održavanja su znatno manji jer se u protočni bojler ne taloži kamenac u telu bojlera I samim tim kvarovi su dosta ređi.

Naručite sve modele ZIM BOJLERA

u našoj online prodavnici

bojler flajer

 

Kliknite na video i pogledajte snimak ugrađenog bojlera u stanju potpune funkcionalnosti. 

Pročitajte više o montaži  i  karakteristikama našeg proizvoda, a svakako i mi vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja i detaljnije informacije na telefonu +381 (60) 0 222 300 ili e-mail adresi  zimbojleri@gmail.com