Servis

Proizvodnja, servis i maloprodaja naše kompanije se nalaze u Kragujevcu, ali naši proizvodi se nalaze širom Srbije kao i u domovima naših susednih država. 
Mnogobrojne nagrade i priznanja koje smo dobijali na sajmovima širom Evrope ukazuju na to da su stručnjaci prepoznali naš proizvod kao izuzetnu pomoć i mogućnost uštede u domaćinstvima i poslovnim objektima. 

Rukovanje ZIM bojlerima​

Rukovanje je veoma jednostavno. Po puštanju tople vode grejač aktivira automatski, snaga i toplina vode se podešava na potenciometru na aparatu. Topla voda i hladna se ne mešaju već se protokom reguliše topla voda kao i povećavanjem ili smanjenjem snage aparata – manji protok voda je toplija. Najbitnije je da se prilikom gašenja vode obezbedi umerena temperatura 35 -40C kako po gašenju ne bi dolazilo do akumulacije vrele vode, zbog stvaranja kamenca i zbog sprečavanja reagovanja termo zaštite. Dok voda teče može se uzeti i po potrebi jako vrela voda, samo je obavezno hlađenje grejača, par sekundi pre gašenja vratiti snagu na manje od E i pustiti mah protok, pa ugasiti vodu. Kada se koristi umerena temperatura hlađenje nije potrebno. Najbolje je naštelovati bojler tako da na mah protoku bude umerena temperatura vode i regulaciju odnosno po želji toplije vode samo smanjiti za nijansu protok, a po završetku samo odvrnuti slavinu do kraja par sekundi  dok ne potekne umerena temperatura  i ugasiti vodu ne dirajući snagu grejanja. 

Montaža protočnog bojlera
ZIM9 kW 380V

Montaža protočnog bojlera ZIM 9 kW 6 bara zatvoren sistem i napajanje više točećih mesta.

Montaža na vodovodnu instalaciju se obavlja pomoću bakarnog seta priključaka za čvrstu vezu, koju isporučujemo prema potrebi uz aparat. Montira se direktrno na vodovodne cevi ½“, u set ulazi i sigurnosni ventil, holender priključak ½“. Prvo namontirati priključke, izvršiti stezanje, naštelovati razmak, potom pričvrstiti bojler. U zidu su potrebni niplovi 1/2. Pre montaže obavezno isprati instalaciju otvaranjem ventila za dovod hladne vode do bojlera, kako bi zadržana nečistoća izašla. U suprotnom može doći do začepljenja u izmenjivaču. Pošto je predviđena čvrsta veza bojler nije potrebno kačiti i bušiti na zid, samonosiv je.Obezbediti da vodovodna instalacija bude prohodna i čista kako bi išao normalan protok. Elektro instalacija je kao prema tehničkom upustvu PGV 9N 380V 8.2 kw

bojler flajer unutra